måndag 21 februari 2011

Guldglans till Vimmerby genom Mats

Söndagsblogg på måndagen igen.
Ursäkta, men...
Återigen är det detta (härliga) pimpelfiske som gör att man inte orkar skriva söndag kväll...
Kom hem från Stockholm och Pimpel-SM på Mälaren med en färsk SM-mästare vid min sida i bilen.
Mats "frisören" Johansson tog guld i äldre herrveteranklassen på nära 11 kg abborre, i 20 graders kyla och lite vind men mycket sol.
Vimmerby har fått ännu en guldmedaljör - stort grattis till Mats som gav Vimmerby lite guldglans genom sin medalj.
Själv hade jag drygt hälften av av Mats hade och satt ändå bara 100-200 meter ifrån. Men så olika kan fisket vara.
Dagen efter tog vi en fjärdeplacering tillsammans i lag-SM, det är tredje gången ett Vimmebylag kommer precis utanför prispallen.

VECKAN SOM GÅTT
In tisdags mötte jag ägarna till Nils Holgerssons Värld, f.d Lilla Landet. De satsar för fullt nu, bland annat med en höghöjdsbana de byggt.
De hoppas kunna bygga ut sin anläggning ännu mer. Det är härligt när holländska entreprenörer kommer till kommunen, stort lycka till i fortsättningen.
En annan av Vimmerbys stora attraktioner Kulturcentrumet Astrid Lindgrens Näs hade styrelsemöte i torsdags i Stockholm. Jag var med för första gången och fick vara med om en livfull debatt om planerna i Näs. Det var roligt och givande och jag tror att vi kan åstadkomma mycket i den här styrelsen.
Verksamhets- och utvecklingsplaner diskuterades livligt hela dagen.
Jag fick också möjligheten till ett samtal med Saltkråkans VD Nils Nyman när vi diskade upp efter styrelsen i Astrid Lindgrens lägenhet på Dalagatan. Saltkråkan visar upp ett fantastiskt engagemang för både ALV och Näs, men också för Vimmerbys utveckling i stort. Vi var ganska överens om att allt hänger samman, i ett starkt samarbete finns bara vinnare. Jag ser fram emot fortsatt styrelsearbete i Näs.

VISIONSARBETE
I tisdags och onsdags var det då äntligen dags, nämndordförandena visade upp sitt visions- och målstyrningsarbete för presidiet och dagen efter, på onsdasgskvällen, samlades vi för årets första ordförandemöte där visionsarbetet var på bordet.
Det är spännande visioner man har i nämnderna. Glädjande är att alla har prioriterat verksamheten enligt modellen mindre dit för mer hit. Det finns sparmål också. Det gör att man kan samlas kring ett tillväxtmål om man kan kalla det så, samtidigt som man sätter flera sparmål.
Sannolikheten är mycket stor att nämnderna får avsevärt mindre pengar i 2012 års budget. Ska vi jämföra oss med andra kommuner ska Vimmerby kommuns utgifter ned 40 miljoner (räknat 2010).
Det är nu inte enbart via sparande man når dit; också genom samarbete, hängrännetänk i förvaltningarna, utlägg av verksamheten till privata aktörer, etc.
Nästa steg i budgetprocessen kommer i mars då vi ska skapa budgetdirektiven.

NY NÄRINGSLIVSCHEF
Ny Näringslivschef ska det bli så småningom. En ny tjänst på stadskansliet. Fem är kallade till intervju och i torsdags kväll mötte jag en man från Norrland på ett hotell i Stocholm för en anställningsintervju. Han flög från Luleå och jag var ju redan i Stockholm för styrelsemöte.
Intervjuerna fortsätter nu om en vecka med de fyra övriga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar