söndag 15 mars 2015

Näs går en lysande framtid till mötes

Denna söndag ska vi titta på en föreläsning!

Och inte vilken som helst - det blir en föreläsning med professor Hans Rosling, en av landets mest underhållande kunskapsmännniskor.

I veckan var det Avanza Forum i Stockholm för alla bolagets kunder, de flesta vanliga människor med mindre aktieposter i form av ett sparande.

Hans Rosling berör en hel del intressant.

I detta inslag  ska ni uppmärksamma vad han säger 10 minuter in i föreläsningen. Han säger att "satsa i museer" - för publiken kommer att öka. Vasamuseet hade för några år sedan 5 % kinesiska besökare, nu har man 15 %. Han tar museer som exempel men avser hela turistnäringen eftersom resandet kommer att öka enormt.

Vimmerbys stora museum och besöksmål, Astrid Lindgrens Näs, går en lysande framtid till mötes om man fritt får tolka Hans Rosling.

Här är länken:

Kopiera länken och klistra in den i din webbläsare.

Vill ni hänga kvar på Youtube så finns det också ett inslag i Avanza Forum med vår förre statsminister Fredrik Reinfeldt.

Håll till godo!


1 kommentar:

 1. Jag behöver bara citera ICOM:s definition av begreppet Museum för att faktafelen och desinformationen i inlägget ska bli tydliga.
  Jag har inget emot Näs 'per se' , men som museiman och med över 20 år i yrket reagerar jag på när vedertagna begrepp och definitioner tas som "gisslan" i ett politiskt syfte!
  -Redan i definitionstextens första stycke står något som är värt att särskilt observera!

  "Ett museum är en permanent institution utan vinstintresse som tjänar samhället och dess utveckling, som är öppen för allmänheten, som förvärvar, bevarar, undersöker, förmedlar och ställer ut – i studiesyfte, för utbildning och förnöjelse materiella och immateriella vittnesbörd om människan och hennes omvärld."

  ICOM - the International Council of Museums - är en internationell organisation för museer och yrkesverksamma inom museiområdet. Syftet är att utveckla och förbättra världens museer. ICOM har mer än 15 000 individuella och institutionella medlemmar i 147 länder. ICOM:s sekretariat och centrum för dokumentation ligger i Paris.

  SvaraRadera