söndag 22 maj 2011

Turismen, leken och kulturen

Turistsäsongen är i gång och solen skiner över Vimmerby!
Det bådar gott inför sommaren och en av Vimmerbys större industrier; turistnäringen.
I veckan ska också Destinationsutvecklingens strategigrupp ha sitt avslutande sammanträde, därefter sker en presentation för KS presidie samt direkt för kommunstyrelsen.
Ska bli spännande att få ta del av strategin, som i sig säkert blir underlag för de beslut vi måste ta i 2012 års rambudget.
Kommunfullmäktige har begärt att få en ny turistorgansation efter Vimmerby Turism och Näringsliv AB (VTN AB) samt har samtidigt uppdragit åt Destinationsutvecklingsprojektet att skapa en sammanhållen turiststrategi.
Jag hoppas att alla pusselbitar är på plats nu i partigrupperna i budgetbehandlingen, så vi kan ge Vimmerbyborna besked före sommaruppehållet hur Vimmerby ska bedriva turism i organiserad form 2012 och framåt.

I veckan som gått har jag deltagit i bolagsstämmor i kommunens bolag. Här sker de många spännande saker framöver. Framförallt ska VEMAB (kommunens energi och va-bolag) investera i nytt kraftvärmeverk.
Pensionärsrådet deltog jag också i när de sammanträdde under ordsförandeskap av Elisabeth Lago-Nilsson (kd). Här skapas ett förtroendeufllt samtal mellan politiken, omsorgsförvaltningen och de två pensionärsorganisationerna. Ett ömesidigt utbyte av viktig information. Närmast här står nu de nya äldreboendena där vi alla vill se hög kvalité och ett omsorgsboende som håller åtskilliga år in i framtiden.

I veckan som kommer är det en stor lekkonferens i Vimmerby som ska bli spännande att delta i. Här kan finnas grogrunden till nya framtida jobb i kommunen i nya spännande branscher och företag, som vi inte haft här tidigare.
Vimmerby Concept Park är ett koncept som jag ska sätta mig in i. Kommunstyrelsen har representerats av Per-Åke Svensson (c) och det han presenterat hittills har varit mycket spännande.
Mer kött på benen kommer säkert framöver, så det finns anledning att återkomma.

På fredag hälsar vi Regionförbundets styrelses arbetsutskott välkommen till Näs. Då ska vi prata kultur och det ser jag fram emot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar