torsdag 7 november 2013

Investeringar på skola+idrott i Vimmerby!


Alliansmajoriteten i Vimmerby kommun har nu tagit sin investeringsbudget för 2014-2016  i Kommunstyrelsen och igår morse (onsdag)  hölls presskonferens.
Kommunfullmäktige kommer att få debattera och besluta planen vid sitt sammanträde i november.
SKOLAN:
Skolfastigheterna i Vimmerby, Vimarskolan, A-L Skolan och gymnasiet  rustas upp för 25,7 Mnkr.
IDROTTEN
Friidrottsanläggningen byggs om i Södra Vi för 5 Mnkr, ishallen rustas för 6 Mnkr och idrottshallen får totalt 5 Mnkr – tillsammans med de 8 Mnkr som Ceosvallens byggnad ska kosta läggs 24 Mnkr på idrotten inom några år.
BOSTADSOMRÅDEN
På Bostadssidan är det Ulriksdal som gäller efter öster om Folkets park och området vid Lundgatan. På Ulriksdal läggs ytterligare 9 Mnkr till budgeten för fortsatt exploatering. Ulriksdal kommer att utgöra ett betydande bostadsområde i Vimmerby i framtiden.
PÅGÅENDE INVESTERINGAR
Sedan tidigare budgetbeslut fortsätter de större investeringarna; nya äldreboendet, nya industriområden,  och fibersatsningen in i perioden. Det ser vi idag i den stora byggaktivitet som råder i kommunen.
MILJÖ
Centerpartiet lade också ett förslag om elproducerande solpaneler på kommunens fastigheter som också blev Alliansens förslag på budgetsammanträdet. 3 Mnkr läggs i budgeten på detta över perioden.
GATOR
Asfalteringsprogrammet fortsätter men här minskas pengarna per år och slås ut på flera år istället. Även mindre satsningar på parker, Vackra Vimmerby, parksoffor, hundlatrriner, papperskorgar och griseknoer istället för betongsuggor ska ske.

Vimmerby ska bli vackrare, mindre skräpigt, fler soffor för gamla på promenad att vila på.
Jag får återkomma om fler detaljer på söndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar