söndag 22 januari 2012

Gå gärna på politiska möten

Så var pimpelpremiären klar! Det blev en sjö i Vimmerby i lördags och enligt snacket bland fiskegrabbarna så ligger isen på sjöarna i Vimmerby nu på 10-15 centimeters tjocklek.  Problemet är väl snön som kom idag och som isolerar isen och ser till att kärnan inte kan bygga på mer.
På Nossen, där  vi satt ett tiotal i lördags, kom folk ut och åkte både skridskor och fyrhjuling. Snålblåst visserligen, men friskt och skönt. Skönast var nog soffan på eftermiddagen… man blir skönt trött efter en dag på isen. För att inte tala om snöskottningen idag…

Premiär var det också i fredags för årets företagsfrukostar. Denna gång fick Patrik Kinnbom presentera sig.  Ett 70-tal företagare var på plats.

Veckan dominerades annars av samtal och möten; med Hultsfreds kommunledning om ytterligare samarbeten, med olika representanter från näringslivet och med politikerkollegor om organisationsutredningen.
Den sistnämnda dominerar debatten just nu.
Kommande vecka, tisdag kl 18.30, har moderaterna allmänt möte om Vackra Vimmerby på Bakfickan dit stadsarkitekt Bo Klarén kommer. Jag vill uppmana er alla läsare att passa på att gå när de politiska partierna kallar till allmänna möten. Det är ett bra sätt att få samtala på tu man hand med sina politiker om aktuella frågor. Själv är jag givetvis på plats på Bakfickan.  De politiska partierna i Vimmerby vill gärna se både nya och gamla ansikten på sina möten så tag chansen.
Tidigare på tisdagen har vi ett extrainsatt kommunstyrelsesammanträde. Detta för att vi ska kunna mangla organisationsutredningen en gång till och börja forma våra långsiktiga beslut.

Minns ni projektet Nod för Utomhuspedagogik. Vi har beställt en revision av det projektet och det kommer också upp på kommunstyrelsen nu. Det kan finnas anledning att återkomma i ärendet när vi studerat rapporten.

Uppföljningen, Vimmerby Concept Park, fick vi inte ekonomiskt stöd till när medel nu fördelades i december. Vi formerar nu styrkorna, planerar att bilda ett bolag och söka på nytt. Gärna ett bolag med de båda universiteten Linné och Linköping som delägare. Namnfrågan och bolagsbildningen bereds nu på KS presidie på måndag. Målet är att vi där ska kunna forma ett förslag som kan behandlas i kommunstyrelsen i februari.
Nu väntar också visionsarbetet. Jag ska försöka få tid denna vecka till att formulera ett grunddokument som start på arbetet i den moderata gruppen. På något sätt är det bättre att ha något att börja ifrån när vi startar upp diskussionen. Vi har gott om tid. Visionen ska vara klar till hösten och jag hoppas då att vi har kunnat gifta ihop vår, åtminstone till en större del, med övriga Allianspartiers.
I övrigt kan jag rapportera att jag trivs förträffligt, att jag tycker arbetet går framåt och att det är riktigt roligt att jobba med alla olika professioner som finns i stadshuset!
Det känns som vi är på väg åt rätt håll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar